3 Fonteinen Oude Geuze

30aug16

Alc. 6%
Brouwerij 3 Fonteinen (Beersel)

3 Fonteinen Oude Geuze bierBeschrijving: Oude Geuze, Belgisch blond bier van spontane gisting, op basis van (jonge en oude) lambiek, gerijpt op eikenhouten foeders, (spontaan) hergist op fles, niet gepasteuriseerd, niet gecentrifugeerd, ongefilterd.

Ingrediënten: 60% gerstemout, 40% ongemoute tarwe, overjaarse hop, water.

Geproefd: Zacht zurig en (pompelmoeszeste) fruitig van geur, met een duidelijk Brettanomyces (“putteke”, boerderij) karakter en iets van (nat) hout in de neus. Zacht zurig en (appel, citrus, pompelmoes) fruitig van smaak. Verfrissend en dorstlessend, laat je mond droogtrekken en snakken naar nog! — (Magnum 2004, geschonken tijdens 2de huwelijk van brouwer Armand Debelder met zijn Lydie Hulpiau, geproefd op 24/08/2016)  Peper in de neus! De Brettanomyces geur is uiterst subtiel geworden, met een klein muf karakter en fijn houtparfum. De smaak is zacht bitter, met hints van cherry en hout. Slechts zéér weinig zurig van smaak nog, hoewel je mond nog altijd droogtrekt. Complex en absoluut nog lekker van smaak!

Weetje: Assemblage van 1, 2 en 3 jaar oude lambiek, van brouwerij 3 Fonteinen zelf maar ook met Boon lambiek en Lindemans lambiek, minstens nog een jaar hergist op fles.No Responses Yet to “3 Fonteinen Oude Geuze”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


<span>%d</span> bloggers liken dit: