Boon Black Label

25nov15

Alc. 7%
Brouwerij Boon (Lembeek)

Boon Black LabelBeschrijving: Oude geuze, op basis van 1, 2 en 3 jaar oude lambiek, bier van spontane gisting, gerijpt op eikenhouten vaten, met natuurlijke nagisting op fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, (overjaarse) hop, water

Geproefd: Vrij sterke geur van Brettanomyces, “putteke” en iets van nat hout op de achtergrond. Fruitig (groene appel) en pompelmoeszeste bitter van smaak, met een mooi zurige toets, aanwezig doch niet overdreven en – inderdaad – met een heel droge nasmaak, die lekker aangenaam blijft hangen.

Weetje: “Oude Geuze Black Label is de droogste geuze die we ooit gemaakt hebben. Volmondigheid combineren met een bijna 100% vergistingsgraad was een grote uitdaging”, aldus het etiket, dat geïnspireerd is op het 40 jaar oude ontwerp van het eerste etiket van Oude Geuze Boon. “Gebrouwen te Lembeek, het dorp dat aan lambiek zijn naam gaf”, staat er ten slotte, zwart op wit. 🙂 Limited Edition, enkel beschikbaar in 75 cl-flessen, vanaf 16 november 2015, gebotteld in maart 2015, gemaakt met lambiek die (voor het eerst!) voor 99,5% uit de nieuwe brouwzaal (geopend op 19 april 2013) afkomstig is. Het idee voor deze oude geuze is ontstaan tijdens een proeverij onder Frank, Jos en vrienden. Een van de vrienden vroeg of het mogelijk zou zijn om een oude geuze te maken met een heel droge smaak. Hier dachten Frank en Jos verder over na en het resultaat kan je nu proeven, ter ere van het 40-jarig bestaan van Brouwerij Boon. Winnaar van een gouden World Beer Cup 2016 award.No Responses Yet to “Boon Black Label”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: