Embrasse

07feb13

Alc. 9%
Brouwerij De Dochter van de Korenaar (Baarle-Hertog)

EmbrasseBeschrijving: Artisanaal donker bier van hoge gisting, met hergisting in de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd, niet gecentrifugeerd.

Ingrediënten: 9 soorten gerste- en tarwemout, gist, hop, water.

Geproefd: Geur van gebrande mout, broodkorst en koffie, maar ook een zekere hoppigheid die vrij grassig in de neus is. Volmondig, met een romig mondgevoel. Zacht zoet van smaak, waarbij het gebrande overheerst doch vrij zacht nog, met en mooie bitterheid die langzaam overneemt en lekker traag uitvloeit in de nasmaak. Mmm … met een zeer licht geturfde toets en iets van hout in de verte. Lekker!

Weetje: Gebrouwen sinds 2008. Brouwer Ronald Mengerink houdt ervan bieren te maken die zich tussen 2 bierstijlen situeren, zoals Embrasse ergens tussen een trappist en een stout ligt bijvoorbeeld. De bieren van De Dochter van de Korenaar krijgen steevast een Franstalige naam, als aandenken aan het bouwvallige huis in Frankrijk dat door het brouwerskoppel volledig werd gerestaureerd én verkocht om de start van de brouwerij te financieren.No Responses Yet to “Embrasse”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: