TSTBRW 06 / Mint The Chocolate

30mrt18

Alc. 7,1%
Brouwerij De Koninck (Antwerpen) / Duvel Moortgat Corporation (Breendonk)

TSTBRW 06 Mint The Chocolate bierBeschrijving: Artisanaal Belgische porter, zwart bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Geroosterde en donkere mouten, Saaz-Saaz & Sladek hop, cacaobonen (uit Rio Caribe, Venezuela), vanille, munt (uit Kenia), gist, water.

Geproefd: Aroma’s van koffie, chocolade en munt, lekker zacht in de neus. Volmondig en vol smaak, weliswaar zonder overdreven te zijn. Chocoladebitter (31 EBU) met een duidelijk gebrande toets eerst, met vanaf de afdronk een frisse muntsmaak er bovenop, mooi in balans wat mij betreft, met slechts in de verte een fijne zoetigheid op de achtergrond. Toegankelijk, toch smaakvol en … lekker! Maar ik ben dan ook een grote fan van After Eight chocolaatjes. 😉

Weetje: Het 6de testbrouwsel door Brouwerij De Koninck gelanceerd begin maart 2017, in samenwerking met chocolatier Jitsk, die zijn atelier ook binnen de muren van Stadsbrouwerij De Koninck (Antwerpen) heeft. Voor het bier werden cacao nibs (fijne stukjes van de cacaoboon) gebruikt die gemalen en geroosterd werden, maar eerst een tijdje in vodka hadden gelegen, en tientallen kilo’s verse muntblaadjes.No Responses Yet to “TSTBRW 06 / Mint The Chocolate”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: