3 Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston

26aug16

Alc. 6%
Brouwerij 3 Fonteinen (Beersel)

3 Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston bierBeschrijving: Oude Geuze, Belgisch blond bier van spontane gisting, op basis van (jonge en oude) lambiek, gerijpt op eikenhouten foeders, (spontaan) hergist op fles, niet gepasteuriseerd, niet gecentrifugeerd, ongefilterd.

Ingrediënten: 60% gerstemout, 40% ongemoute tarwe, overjaarse hop, water.

Geproefd: Stevig wat Brettanomyces (= “putteke”) in de neus, met een licht fruitig parfum op de achtergrond. Vol doch zeer mals van smaak, met een duidelijke pompelmoes(zeste) smaak, een kleine bitterheid op de achtergrond en een zeer zacht zurig accent dat voor verfrissing zorgt en je mond laat droogtrekken. De nasmaak is droog, complex en erg fruitig, met hints van citrus en passievrucht.

Weetje: In juni 2016 vrijgegeven Oude Geuze, een assemblage van halfoude en oude lambieken (uit 2013, 2014 en 2014), 100% van brouwerij 3 Fonteinen. “Honderd ten honderd natuurlijk en authentiek, spontaan en ietwat koppig, maar steeds elegant en karaktervol. Pure passie zoals Armand en Gaston het altijd hebben gedaan”, aldus het etiket.

Advertentie


No Responses Yet to “3 Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: