Lindemans SpontanBasil

28mei15

Alc. 6%
Brouwerij Lindemans (Vlezenbeek) / Bierfirma Mikkeller (Kopenhagen, Denemarken)

Lindemans Mikkeller SpontanBasil bierBeschrijving: Belgische Oude Geuze, blond bier van spontane gisting, op basis van (1 en 2 jaar oude) lambiek, op hout gelagerd, met hergisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, ongemoute tarwe, overjaarse hop, verse basilicum, water.

Geproefd: Sterke geur van basilicum, zonder twijfel, met een beetje een ‘stinky’ en funky accent van een bier van spontane gisting. Fel groen gekruid van smaak, in combinatie met een fijn zurige Brettanomyces zurigheid en een lichte doch scherpe bittere toets (van de basilicum of de lambiek?), niet echt volmondig, wel vol smaak, die lang blijft hangen. Zeer speciaal en een beetje vreemd op op z’n eentje te drinken, vind ik, doch waarschijnlijk geweldig in combinatie met Italiaanse (tomaat-mozarella) of sterk gekruide (Oosterse) gerechten.

Weetje: Gebotteld in gebruari 2015, gelanceerd op 11 mei 2015, in een limited edition oplage van 25.000 flessen van 75cl. Geproduceerd in samenwerking met de Deense ‘gipsy’ brouwers van Mikkeller. Ideale schenktemperatuur: 5°C.



1 Responses to “Lindemans SpontanBasil”


  1. 1 Lindemans stelt SpontanBasil voor | De Lambikstoempers vzw

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.