Kestemont Bloedappelsien

05jun24

Alc. 6%
Brouwerij Kestemont (Schepdaal)

Kestemont Bloedappelsien bierBeschrijving: Ambachtelijk Belgisch bio-fruitbier (bloedappelsien) op basis van lambiek, blond bier van spontane gisting, gerijpt op houten vaten, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, ongemoute tarwe, (200 gram/liter) bloedappelsien, overjaarse hop, water.

Geproefd: Uitgesproken geurend naar sinaasappel(schil), lekker verfrissend in de neus. Niet heel volmondig, wel bomvol smaak, van sinaas zeer duidelijk, zacht zurig en beheerst (zeste)bitter van aard, met in de nasmaak een tikkeltje een zoetig accent, mooi in evenwicht allemaal maar toch overduidelijk en zelfs expliciet aanwezig. Verfrissend en dorstlessend, je mond trekt droog in de nasmaak, die lekker sinaasverfrissend is tegelijk.

Weetje: Is drager van het biogarantielabel, want gebrouwen met biologisch geteelde gerstemout, tarwe, bloedappelsien én (overjaarse) hop. Het versgeperste sap en de zeste van de bloedappelsienen uit Sicilië worden toegevoegd aan lambiek van minstens 1 jaar oud, waarna ze samen gedurende 4 maanden op vat rijpen. Brouwerij Kestemont – gelegen in de historische gebouwen van de oude Brouwerij Goossens (actief tot 1967) – steekt lambiek sinds 2019 en brouwt sinds 2021 ook zelf.



No Responses Yet to “Kestemont Bloedappelsien”

  1. Geef een reactie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.