Tongerlo Prior

22mei17

Alc. 9%
Brouwerij Haacht (Boortmeerbeek)

Prior Tongerlo bierBeschrijving: Erkend Belgisch Abdijbier der Norbertijnen, blonde tripel, bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, gecentrifugeerd, gefilterd, gepasteuriseerd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwemout, Saaz hop, gist, water.

Geproefd: Gemout en zacht fruitig (perzik, abrikoos) van geur, met een duidelijk tripel-karakter in de neus én in de smaak. Volmondig, fruitig (perzik, banaan) en zoetig in de mond, erg toegankelijk, met slechts in de afdronk een kleine bitterheid te bemerken, zéér zacht en weinig wrang uitvloeiend in de late nasmaak. De alcohol is steeds behoorlijk prominent aanwezig. Kortom: een bier om rustig te degusteren.

Weetje: Gebrouwen sinds 2009, ter vervanging van de eerdere Tongerlo Tripel, die zoeter doch slechts 8% in alcoholvolume was. Prior betekent ‘eerste’ in het Latijn en verwijst naar de prior binnen de orde van de Norbertijnen. Winnaar van 3 sterren op de Superior Taste Award 2010, 2011 & 2012, van een Crystal Taste Award, goud op de Brussels Beer Challenge 2013 én World Beer Awards 2011. Sinds de zomer van 2020 kreeg dit bier opnieuw de naam Tongerlo Tripel. Ideale schenktemperatuur: 7°C.



No Responses Yet to “Tongerlo Prior”

  1. Geef een reactie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.