Cantillon lambiek
10aug12
Alc. 4,5% – 5%
Brasserie Cantillon (Anderlecht)
Beschrijving: Lambiekbier, van spontane gisting, 1 jaar gerijpt op eikenhouten vaten.
Ingrediënten: Gerstemout (65%), tarwe (35%), overjaarse hop, wilde gisten, water.
Geproefd: Een eerder neutraal aroma, met toetsen van natte dweil, stilstaand water, muffe zolder, oud hout, overrijp fruit en een zeer klein zurige prikkeling in de neus. De smaak is vooral pompelmoes bitter en zeer droog, voor de rest weinig uitgesproken en erg plat. De bitterheid blijft wel lekker lang hangen.
Weetje: Sinds 1999 gebruikt Cantillon uitsluitend 100% biologisch geteelde granen, sinds 2003 dragen zij het (door Ecocert gecontroleerde) biolabel.
Filed under: C | Leave a Comment
Tags: 4%, 5%, België, Belgisch, bier, Brussel, Cantillon, lambiek, spontane gisting
No Responses Yet to “Cantillon lambiek”