Westmalle Tripel

11Apr12

Alc. 9,5%
Brouwerij van de abdij der Trappisten Westmalle (Malle)

Westmalle TripelBeschrijving: Trappisten tripel van hoge gisting, met natuurlijke hergisting in de fles, gecentrifugeerd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, suiker, gist, water.

Geproefd: Fruitig-hoppig in de neus, met toetsen van banaan (door de gist). Zacht-romig in de mond, met een fruitige bitterheid die lekker lang blijft hangen en uitvloeit in een mooi zoet-bittere afdronk. Volmondig, lekker!

Weetje: Wordt wel eens ‘de moeder van alle tripels’ genoemd, want was de allereerste ‘tripel’ ter wereld. Voor het eerst gebrouwen in 1934 naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwe brouwzaal in de abdij. De gistbodem is rijk aan vitamine D en heeft een bloedzuiverend effect.

Advertenties


No Responses Yet to “Westmalle Tripel”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: