Westmalle Tripel
Alc. 9,5%
Brouwerij van de abdij der Trappisten Westmalle (Malle)
Beschrijving: Trappisten tripel van hoge gisting, met natuurlijke hergisting in de fles, gecentrifugeerd.
Ingrediënten: Gerstemout, hop, suiker, gist, water.
Geproefd: Fruitig-hoppig in de neus, met toetsen van banaan (door de gist). Zacht-romig in de mond, met een fruitige bitterheid die lekker lang blijft hangen en uitvloeit in een mooi zoet-bittere afdronk. Volmondig, lekker!
Weetje: Wordt wel eens ‘de moeder van alle tripels’ genoemd, want was de allereerste ‘tripel’ ter wereld. Voor het eerst gebrouwen in 1934 naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwe brouwzaal in de abdij, aanvankelijk onder de naam Superbier. De gistbodem is rijk aan vitamine D en heeft een bloedzuiverend effect.
Filed under: W | 3 Comments
Tags: 9%, abdij, België, Belgisch, bier, hoge gisting, trappist, tripel, Vlaams, Vlaanderen, Westmalle
3 Responses to “Westmalle Tripel”