Maurice

30mei24

Alc. 5,4% 
HUB Brewers (Sint-Laureins-Berchem) / Brouwerij Craywinckelhof (Lubbeek) 

HUB Brewers Maurice bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch amber-blond bloesembier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, bloesem, gist, water.

Geproefd: Gemout van geur, met een subtiel floraal maar ook karamellig parfum. Niet volmondig. Gemout van smaak vooral, met een tikkeltje ijzer op de tong en een uitgesproken floraal en fruitig karakter, in combinatie met een zoetige hint van karamel en een zachte bitterheid in de verte. Beheerst van smaak, verfrissend en dorstlessend.

Weetje: Vernoemd naar en als eerbetoon aan Maurice De Waele, de Belgische Tour de France-winnaar van 1929 – na een tweede en een derde plaats in 1927 en 1928 – van wie HUB Brewers-brouwer Bob Huysman de achterkleinzoon is. “Na een touretappe van 360 km zou dit verfrissend licht biertje deugd hebben gedaan”, aldus het etiket, dat ook “Ode aan een echte flandrien” vermeldt. Gebrouwen in Brouwerij Craywinckelhof (Lubbeek) daar HUB Brewers, gevestigd in de oude hoevebrouwerij ’t Guldenhooft (Sint-Laureins-Berchem), zelf uitsluitend lambiek brouwt.



No Responses Yet to “Maurice”

  1. Geef een reactie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.