Kroten Zoer

22apr19

Alc. 6,5%
Berghoeve Brouwerij (Den Ham, Nederland) / Microbrouwerij Brouwerslokaal (Groede, Nederland)

Kroten Zoer bierBeschrijving: Artisanaal Nederlandse saison, blond (fruit)bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, mais, rode biet, rabarber, melkzuur, (amalgamation Brett) gist, water

Geproefd: Typische geur van een saison: akker, veld en ietwat “stinky” in de neus, met tegelijk fris fruitige aroma’s aanwezig. Niet volmondig. Erg saison-like ook van smaak: fruitig en met een mooie bitterheid (29 IBU), ietwat “onfris” van karakter, met een funky kantje (van de gebruikte Brettanomyces) en subtiel zurig (rabarber) accent op de achtergrond. De nasmaak is lekker droog en verfrissend. Kortom: een verrassend maar erg smakelijk bier.

Weetje: ‘Collaboration brew’ van de Twentse brouwerij Berghoeve en het Zeeuwse Brouwerslokaal. ‘Kroten’ staat in Nederland synoniem voor rode bieten, ‘Zoer’ verwijst naar de zure smaak van het bier. Past qua foodpairing naar verluidt best bij salades, kip en gevogelte, witte vis, jonge en romige kazen. Ideale schenktemperatuur: 6°C.



No Responses Yet to “Kroten Zoer”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: