Kroten Zoer
Alc. 6,5%
Berghoeve Brouwerij (Den Ham, Nederland) / Microbrouwerij Brouwerslokaal (Groede, Nederland)
Beschrijving: Artisanaal Nederlandse saison, blond (fruit)bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.
Ingrediënten: Gerstemout, mais, rode biet, rabarber, melkzuur, (amalgamation Brett) gist, water
Geproefd: Typische geur van een saison: akker, veld en ietwat “stinky” in de neus, met tegelijk fris fruitige aroma’s aanwezig. Niet volmondig. Erg saison-like ook van smaak: fruitig en met een mooie bitterheid (29 IBU), ietwat “onfris” van karakter, met een funky kantje (van de gebruikte Brettanomyces) en subtiel zurig (rabarber) accent op de achtergrond. De nasmaak is lekker droog en verfrissend. Kortom: een verrassend maar erg smakelijk bier.
Weetje: ‘Collaboration brew’ van de Twentse brouwerij Berghoeve en het Zeeuwse Brouwerslokaal. ‘Kroten’ staat in Nederland synoniem voor rode bieten, ‘Zoer’ verwijst naar de zure smaak van het bier. Past qua foodpairing naar verluidt best bij salades, kip en gevogelte, witte vis, jonge en romige kazen. Ideale schenktemperatuur: 6°C.
Filed under: K | Leave a Comment
Tags: 6%, Berghoeve, bier, blond, Brouwerslokaal, fruit, hoge gisting, Nederland, Nederlands, rabarber, saison
@twitter
- RT @leeuwinfo: 2 nieuwe fruitbieren van de Lambiek Fabriek - Muri-Elle en Pluri-Elle #SintPietersLeeuw #zuun #bier #lambiek @lambiekfabriek… > 4 hours ago
-
Recent geproefd
mijn favorieten
Alfabetisch
No Responses Yet to “Kroten Zoer”