Ceci n’IPA

22apr18

Alc. 7,6%
Brouwerij De Feniks (Heule)

Ceci n'IPA bierBeschrijving: Artisanaal Belgische IPA, blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Biscuit), Amerikaanse hoppen (Amarillo, Chinook en een experimentele, voorlopig nog naamloze citrushop), vlierbloesem, gist, water.

Geproefd: Hoppy parfum, met een licht funky-karakter en fijn fruitige (citrus)hints in de neus. Zacht bitter (65 IBU) van smaak, gemout aan de basis en met een kruidige “akker”-toets op de achtergrond, floraal en (esther)fruitig, met een kleine zoetigheid tevens verscholen. Complex en ietwat a-typisch van smaak, met een eerder droge nasmaak.

Weetje: De naam beschrijft het bier zoals Magritte dat zou doen: enerzijds is het een typische IPA – op basis van de gebruikte mouten en Amerikaanse hoppen, het gehanteerde maïsch- en hopschema, en de aanwezige bitterheid -, anderzijds is het zeer a-typisch door het genereus gebruik van Biscuit mout en de toevoeging van vlierbloesem. “Een multidimensionale, surrealistische IPA”, kortom. Oftewel: “ne West-Vlamsen IPA”, aldus de brouwer.



No Responses Yet to “Ceci n’IPA”

  1. Geef een reactie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.