Straffe Hendrik

28mrt15

Alc. 9%
Brouwerij De Halve Maan (Brugge)

Straffe Hendrik Tripel bierBeschrijving: Artisanaal Brugs tripel bier, blond natuurbier van hoge gisting, met nagisting in de fles.

Ingrediënten: 6 speciale moutsoorten, (Saaz en Styrian Golding) hop, gist, water.

Geproefd: Hoofdzakelijk gemout van geur, met een zeer lichte kruidigheid, iets van broodkorst en een zeer fijn fruitig parfum in de verte. De smaak is ietwat donker en een beetje plomp eerst, met een kleine ijzertoets en vervolgens een licht fruitig gistaccent. Je proeft een zachte bitterheid, met op de achtergrond een subtiel zoete (alcohol)touch. Volmondig, zacht van smaak, erg toegankelijk, niet overdreven zoet.

Weetje: De naam verwijst naar de verschillende generaties Henri Maes die de brouwerij runden. Werd in 1981 eenmalig gebrouwen door De Halve Maan, naar aanleiding van de inhuldiging van een beeld van Sint Arnoldus, de patroonheilige van de brouwers, in Brugge. Het bier was zo succesvol dat beslist werd om door te gaan met de productie. Anno 1988 werden het merk en handelsfonds van Straffe Hendrik echter overgenomen door Brouwerij Riva (Dentergem), in 2007 door Duvel-Moortgat. In 2008 kocht De Halve Maan het merk dan terug en werd het bier opnieuw volgens origineel recept gebrouwen. In de loop der jaren was de tripel van 9% alcoholvolume immers op de markt gebracht als een blond bier van 6% en een bruine versie van 8,5%.No Responses Yet to “Straffe Hendrik”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: