Gansbeek Blond

22mei24

Alc. 6,5% 
Gansbeek Brewing Co. (Ganshoren) / Brouwerij De Meester (Lendelede) 

Gansbeek Blond bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, Belgische hop, gist, suiker, water.

Geproefd: Typisch geurend naar fruitige gistesters, in combinatie met een duidelijk hoppige neus bovendien. Semi-volmondig. Fruitig (gehopt) van smaak vooral, met een subtiele zoetigheid en een sterkere (doch zeker ook gematigde) bitterheid, die na de afdronk meer naar de voorgrond komt en behoorlijk (citrus) zeste-like blijft hangen. Je proeft de bitterheid vooral op je tong, minder in de keel. De nasmaak is droog, nog steeds fruitig en zacht kruidig op het eind, met een gemoute ondertoon steeds aanwezig.

Weetje: Gansbeek Brewing Co. (Ganshoren) is een coöperatieve microbrouwerij die haar bieren in grotere volumes bij Brouwerij De Meester (Lendelede) laat brouwen. Gansbeek is de samenvoeging van Ganshoren en Etterbeek, de gemeentes waar beide Gansbeek-brouwers wonen. Zij werken steevast met 100% Belgische grondstoffen. Het bier is dan ook drager van het Belgische hop-logo. Ideale schenktemperatuur: 4-6°C.



No Responses Yet to “Gansbeek Blond”

  1. Geef een reactie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.