La Trappe Nillis

24mei24

Alc. 0,0% 
Abdij O.L.V. Koningshoeven (Tilburg, Nederland) 

La Trappe Nillis bierBeschrijving: Nederlandse alcoholvrije trappist, amberkleurig (tot robijnrood) bier (75 EBC) van hoge gisting, gefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, hopextract, water.

Geproefd: Uitgesproken gemout van aroma, met vooral een zoete wortgeur in de neus. Geheel niet volmondig. Zoetig gemout van smaak, met fruitige hints en met vanaf de afdronk ook een zachte bitterheid die wel wat blijft hangen, maar toch ook stevig moet opboksen tegen een karamelzoetigheid en uiteindelijk moet opgeven, met een licht plakkerig en toch vooral zoete nasmaak. Proeft wel naar bier, maar is overduidelijk alcoholvrij… en zoet.

Weetje: Gelanceerd in augustus 2021 – waarin ook 140 jaar Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven werd gevierd! – als (toen) het allereerste alcoholvrije trappistenbier ter wereld. De naam ‘Nillis’ is enerzijds afgeleid van het Latijnse Nihil (niets) en Nullus (geen enkel), anderzijds is het ook een verbastering van Nilus, dat verwijst naar de rivier de Nijl, die ontspringt in Oeganda, waar La Trappe als trappistengemeenschap een dochterhuis heeft, ‘Our Lady of Victoria’. Een deel van de opbrengst gaat ook naar projecten die de broeders van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Oeganda ontplooien. Ideale schenktemperatuur: 6-8°C. Past qua foodpairing naar verluidt best bij zoete specerijen (kaneel/ketjap), stoofgerechten en/of gerijpte harde kazen. Drager van het (Authentic Trappist Product) ATP-logo. Winnaar van een gouden medaille op de Dutch Beer Challenge 2022.



No Responses Yet to “La Trappe Nillis”

  1. Geef een reactie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.