3 Fonteinen Golden Blend

19apr23

Alc. 6%-7,5% 
Brouwerij 3 Fonteinen (Beersel) 

3 Fonteinen Golden Blend Oude Geuze bierBeschrijving: Oude Geuze, Belgisch blond bier van spontane gisting, op basis van (jonge en oude) lambiek, gerijpt op eikenhouten vaten, (spontaan) hergist op fles, niet gepasteuriseerd, niet gecentrifugeerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (60%), ongemoute tarwe (40%), overjaarse hop, water.

Geproefd: (Blend n°33 | Seizoen 2020-2021) Rijk van geur, funky & fruitig van aroma, met mooi wat hout in de neus. Volmondig. Mals zurig van smaak, wat niet wegneemt dat je tong droogtrekt en je je tanden voelt, zoals dat hoort bij een Oude Geuze. Rijp van karakter, met redelijk wat hints van hout, maar ook sinaas, een tikkeltje zoetig, citruszurig en uitmondend in een droge nasmaak. Een karaktervol bier kortom.

Weetje: Sinds 2011 gemaakt, steeds op basis van 1-, 2-, 3- én (daarin zit het bijzondere) minstens 25% 4-jarige lambiek, weliswaar steeds met een verschillend alcoholvolume, vanzelfsprekend afhankelijk van de gemaakte blend. Bovenstaande Golden Blend n°33 werd op 03/09/2021 gebotteld, bevat 7,2% alcohol en werd gemaakt op basis van 7 verschillende brouwsels – waarvan 75% eigen brouwsels van brouwerij 3 Fonteinen, met 20% oude graansoorten uit het Pajottenland – die rijpten in 4 verschillende vaten. De gemiddelde leeftijd van de gebruikte lambieken in de blend alvorens te bottelen bedroeg 25 maanden.

Advertentie


No Responses Yet to “3 Fonteinen Golden Blend”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: