Goyck

07mrt23

Alc. 5,5%
Brouwerij Lindemans (Vlezenbeek ) / Microbrouwerij Varenbroek (Reet)

Goyck bierBeschrijving: Belgisch blond bier van gemengde gisting, op basis van een hoge gistingsbier en lambiek, bier van spontane gisting & houtgerijpt, hergist op fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwemout, ongemoute tarwe, hop, gist, water.

Geproefd: Kruidig in de neus, met een zacht funky aroma, flauw ook naar tarwe geurend. Niet volmondig, wél smaak- & karaktervol. Duidelijk tarwe in de mond, met licht kruidige hints en een (hop)fruitige aard, samen met een funky “zurige” frisheid, uitmondend in een droge nasmaak.

Weetje: Voor het eerst gelanceerd in de zomer van 2018. Is een blend van Gooikenaar Koenraad Goddeau’s bier Toots – gebrouwen bij Microbrouwerij Varenbroek (Reet) – en 1 jaar oude Lindemans lambiek, die samen een tweede vergisting ondergaan in de fles. De naam refereert naar de oude schrijfwijze van de gemeente Gooik, ‘de parel van het Pajottenland’, waar ook Geert Lindemans woont, btw. Winnaar van een gouden ‘World’s Best Style Winner’-medaille op de World Beer Awards 2021 en een gouden ‘Country Winner’-medaille op de World Beer Awards 2022. Ideale schenktemperatuur: 5-10°C.

 



No Responses Yet to “Goyck”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: