Tarot Noir

27feb23

Alc. 8% 
Brouwerij Lindemans (Vlezenbeek/Ruisbroek) 

Lindemans Tarot Noir bierBeschrijving: Belgisch donker(rood) (fruit)bier van gemengde gisting (hoge gisting & lambiek blend), gefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, suiker, donkere bosvruchtenconcentraat (0,7% bosbes, 0,7% zwarte bes & 0,07 vlierbes), hop, gist, water.

Geproefd: Uitgesproken (rood) fruitig van geur, met vooral een zoet kersenaroma in de neus. Volmondig. Vol rood fruitig van smaak, als bessen- en/of kersenconfituur, vooral zoet van karakter en slechtst zeer weinig (citrus)fris op de achtergrond, behoorlijk plakkerig in de nasmaak, ook dankzij de aanwezige alcohol. Het zoete masceert de aanwezige lambiek (helaas) zeer goed.

Weetje: Eind februari 2023 gelanceerd, samen met “de blonde” Tarot d’Or. Gebrouwen in de Lindemans Satellite Brewery (Ruisbroek), de tweede productiesite van Brouwerij Lindemans die in 2022 in gebruik werd genomen. De naam verwijst naar het bekende Tarot kaartspel, ontstaan in de Middeleeuwen en gebruikt voor amusement en waarzeggerij. De sfeer en layout van het etiket leggen een duidelijke link naar het Belle Époque merkuniversum van de brouwerij. Naar verluidt werd het suikergehalte van het bier bewust laag gehouden en werden er geen zoet- noch kleurstoffen toegevoegd. Ideale schenktemperatuur: 2-3°C.No Responses Yet to “Tarot Noir”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: