Friday’s Pale Ale

18nov22

Alc. 4,7%
Septem Microbrewery (Orologio, Evia, Griekenland)

Septem Friday's Pale Ale bierBeschrijving: Artisanaal Griekse pale ale, blond bier van hoge gisting, niet gepasteuriseerd, gefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Maris Otter Pale & Crystal), hop (Tsjechische Saaz & Nieuw-Zeelandse Nelson Sauvin), gist, water.

Geproefd: Uitermate aromatisch en floraal gehopt in de neus. Niet volmondig. Romig en juicy van aard. Mooi gehopt en sterk bitter (31 IBU) van smaak, met fruitige hints die aan muscatdruiven en citrus doen denken, met een zacht kruidig accent in de lekker droge nasmaak. Een uitstekend dorstlessende doordrinker!

Weetje: Septem is Latijn voor ‘7’, het getal van de schepping én het aantal dagen van de week. Het vaste gamma van Septem Microbrewery is dan ook genoemd naar de weekdagen, voor elke dag een ander bier. In het productieproces wordt deze “vrijdag” gedurende 4 weken gelagerd op lage temperaturen. Winnaar van een gouden medaille op de International Beer Challenge 2013, zilver op de International Beer Challenge 2015, brons op de International Beer Challenge 2014 én een Quality Award “Gastronomy” Drink of the year 2013. Ideale schenktemperatuur: 8°C.

Advertentie


No Responses Yet to “Friday’s Pale Ale”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: