La Tharée Triple

31aug22

Alc. 8%
La THArée (Cherain) / Brasserie Lupulus (Bovigny)

La Tharée Triple bierBeschrijving: Belgische tripel, blond bio-bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, dennenextract, gist, rietsuiker, bronwater.

Geproefd: Fruitig en groen gehopt van aroma. Volmondig. Mooi fruitig en verfrissend in de mond, licht zoetig van aard en met vanaf de afdronk een mooie hopbitterheid (35 IBU) die aangenaam het palet verder bepaalt, groen van karakter en overduidelijk gehopt, met een droge nasmaak die het geheel mooi afrondt.

Weetje: De bedenkers van dit bier – Florentin Gooris, Laurent Léonard en Laurent Maréchal – wilden graag een product op de markt zetten dat sterk verbonden is met de regio Haute-Ardenne. Zij besloten dus een extract van dennenbomen aan hun bier toe te voegen, dat ze zelf oogsten in de bossen van Gouvionne. De naam van het bier verwijst bovendien naar de THArés, trailers (veldlopers) uit de Haute Ardenne. Het bier wordt in grote(re) volumes gebrouwen bij Brasserie Lupulus (Bovigny), dat tot vóór 2016 nog Brasserie Les 3 Fourquets heette. Drager van het bio-garantielabel.



No Responses Yet to “La Tharée Triple”

  1. Geef een reactie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.