Cuvée 10 jaar ’t Parlement

20jun22

Alc. 8%
Brouwerij Boon (Lembeek)

Cuvée 10 jaar 't Parlement Oude Geuze Boon bierBeschrijving: Belgische Oude Geuze, blond bier van spontane gisting, op basis van diverse lambieken, gerijpt op eikenhouten vaten, met natuurlijke hergisting op fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, (overjaarse) hop, water.

Geproefd: Funky aroma van brettanomyces in de neus, fruitig van parfum. Volmondig. ‘Mals’ zurig van smaak doch rijk van karakter, met duidelijke brettanomyces toetsen op de tong, een fruitige frisheid en zeer in de verte een subtiele bitterheid die komt spelen. De mooie balans zorgt voor een smakelijke doordrinkbaarheid. Uitermate dorstlessend bovendien!

Weetje: Op 6 april 2022 gebotteld naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van ’t Parlement (Halle). “Al 10 jaar is ’t Parlement een ‘Mariage Parfait’ in combinatie van bier, passie en vriendschap. Het is een plek waar kwaliteit en authenticiteit centraal staan. Waar je ten volle kan en mag genieten. Waar klanten vrienden zijn geworden. Deze Oude Geuze staat dan weer voor een liefdevolle verbinding tussen de fijnste lambiekbieren”, aldus het etiket. Het bier is een speciale editie van de Boon Oude Geuze Mariage Parfait, met name een assemblage van lambiek uit foeders n°26, 32, 77, 103 en 124 van Brouwerij Boon, in een ‘limited edition’-oplage van 3.000 flessen. Voor elke fles werd 1 euro geschonken aan Brothers of Solidarity, een organisatie die garant staat voor het bieden van hulp aan minderbedeelden en mensen in nood. Zij mochten bij de voorstelling op 19 juni 2022 een cheque van 3.000 euro in ontvangst nemen uit handen van uitbaters Mina Manand en Frank Van Der Voorde, die voor de rest geen enkele winst met dit bier maken. In zijn beroep als verpleegkundige in de Brusselse Marollen zag Frank er veel ellende, maar ook de inzet van Brothers of Solidarity voor ondermeer de daklozen. Vandaar de keuze van dit goede doel.No Responses Yet to “Cuvée 10 jaar ’t Parlement”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: