Vulpus
Alc. 6,9%
Micro Brasserie La Cahute (Limbourg)
Beschrijving: Artisanaal Belgische “Hoppy Amber”, amber-blond bier van hoge gisting, met hergisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.
Ingrediënten: Gerstemout, tarwemout, (3 soorten) hop, gist, suiker, water.
Geproefd: Geharst gehopt en zacht fruitig van geur, met een tikkeltje geroosterde mout en een vleugje karamel in de neus. Semi-volmondig. Zeer “hard” in de mond, stevige CO2 gesautureerd, flink gemout en “donker” van karakter, met een zoetigheid die behoorlijk wringt, wat mij betreft. Kortom: (voor mij) geen aangenaam bier. Subtiel bitter (55 IBU) en met een droge nasmaak, dat wel. Vanwaar de naam “hoppy” op het etiket is mij een raadsel…
Weetje: Gebrouwen sinds 2019, “aan de rand van de Vesder in Dolhain”, aldus het etiket. Ideale schenktemperatuur: 6-9°C.
Filed under: V | Leave a Comment
Tags: 6%, amber, België, Belgisch, bier, blond, hoge gisting, La Cahute, Waals, Wallonië
No Responses Yet to “Vulpus”