Hofmann Trip’l

25mei22

Alc. 8,5%
Kasuta Belgian Craft Brewers (Melle) / Brouwerij De Graal (Brakel)

Hofmann Trip'l bierBeschrijving: Belgische tripel, blond bier (11 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles.

Ingrediënten: 5 moutsoorten, 3 hopsoorten, koriander, sinaasappelschil, zoethout, gist, water.

Geproefd: Vrij typische tripel-geur met de nodige fruit-esters in de neus. Volmondig. Vol fruitig van smaak, zacht zoetig en met een subtiele bitterheid (20 EBU), alles mooi in balans. Een vrij typische tripel, wat mij betreft, met een zeer weinig plakkerige nasmaak.

Weetje: Voor het eerst met goesting gebrouwen op 19 april 2016, de dag waarop de Zwitserse chemicus Albert Hofmann, per ongeluk, de eerste LSD-trip ter wereld onderging, ruim 75 jaar geleden. Albert (een populaire figuur uit de hippiecultuur) reed in 1943 op zijn fiets naar huis en beleefde een kleurrijk avontuur, waardoor deze dag werd omgedoopt tot bicycle day. Kasuta is de Babylonische benaming voor hop, btw. Deze Hofmann Trip’l is het eerste commerciële bier van Frank en Bart, de bezielers van dit bier, aanvankelijk gebrouwen in “hun brouwkot” op de boerderij in Affligem, in batches van 100 liter, maar nadien – wegens succes – uitbesteed aan Brouwerij De Graal (Brakel). Ideale schenktemperatuur: 6-10°C.



No Responses Yet to “Hofmann Trip’l”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: