Spencer Monk’s Reserve Ale

31mrt22

Alc. 10,2%
Spencer Brewery (Spencer, Massachusetts, USA)

Spencer Monk's Reserve Ale Quadrupel bierBeschrijving: Amerikaanse trappist, quadrupel, donkerbruin bier van hoge gisting, met hergisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, (Amerikaanse) hop (uit de Yakima Valley), gist, water.

Geproefd: Aroma’s van karamel, alcohol en zeer licht een snuifje van geroosterde mout in de neus. Uitermate volmondig en stroperig in de mond. Uitgesproken karamel en stevig kruidig van smaak, alcoholisch en zoet van karakter ook, met tegelijk een zekere bitterheid aanwezig die weliswaar naar de achtergrond wordt geduwd, toch nog zachte toetsen van koffie naar boven duwend, uitmondend in een weinig plakkerige en zeer gematigde nasmaak.

Weetje: “Een klassieke trappist quadrupel volgens de Belgische traditie gebrouwen”, aldus de trappistenbroeders van de Amerikaanse Spencer Brewery, die sinds oktober 2013 ook trappistbieren zijn beginnen brouwen om in hun onderhoud te voldoen. Voordien maakten en verkochten zij uitsluitend confituren en marmelades. Intussen telen zij ook hun eigen gerst. Ideale schenktemperatuur: 10-12°C.No Responses Yet to “Spencer Monk’s Reserve Ale”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: