Gouden Carolus Indulgence 2021 – Anno 1521

21sep21

Alc. 8,5% 
Brouwerij Het Anker (Mechelen)

Gouden Carolus Indulgence 2021 Anno 1521 bierBeschrijving: Belgisch goudblond speciaalbier (11,5 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, Belgische hop, gist, water.

Geproefd: Een aantrekkelijk aroma in de neus, floraal gehopt met groene accenten. Volmondig. Met een aangename bitterheid (30 EBU), zeer floraal gehopt, zacht en toch mooi van smaak. Fruitig en verfrissend ook, een tikkeltje speciaal, met hints van noten en met een gebalanceerde droge nasmaak. Geen extravagante uitschieter, wel een smakelijk en oprecht (hopbitter) bier.

Weetje: ‘Indulgence’ is Engels voor ‘bron van vermaak, genot en verwennerij’, verwijzend naar een serie gelimiteerde bieren die jaarlijks met wisselende inhoud worden uitgebracht onder de Gouden Carolus-noemer, voor het eerst in 2015 uitgebracht. De ‘Anno 1521’ is intussen de 7de ‘Indulgence’-variant en verwijst naar het jaar 1521 waarin Keizer Karel V, die in Mechelen opgroeide, gouden ‘carolusgulden’ introduceerde in zijn keizerrijk. Gouden Carolus ontleent sinds 1959 zijn naam aan deze keizerlijke munt, vandaar het eerbetoon, 500 jaar na datum. Ideale schenktemperatuur: 5-7°C. De minimale houdbaarheid van dit bier bedraagt 2 jaar.No Responses Yet to “Gouden Carolus Indulgence 2021 – Anno 1521”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: