Zwaar Geschut

04jun21

Alc. 10,5%
Craftbeer brouwerij Brouwersnös (Groenlo, Nederland)

Brouwersnös Zwaar Geschut bierBeschrijving: Ambachtelijk Nederlandse quadrupel, amberkleurig bier van hoge gisting, met nagisting in de fles.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwemout, hop, gist, druivensuiker, water.

Geproefd: Zoetig en flauw fruitig van aroma. Volmondig. Fruitig van smaak vooral. Zoetig van de aanwezige alcohol ook. Met vanaf de afdronk een zacht gebrande karamelsmaak die de kop op steekt en ook een tikkeltje bitterheid (26 IBU) met zich meedraagt. De nasmaak is – ondanks het aanwezige alcoholvolume – best droog te noemen. Kortom, een stevige klepper. Oftewel: zwaar geschut!

Weetje: Brouwersnös, broedplaats van de beste achterhoekse bieren, werd opgericht in 2018 en bestaat uit een brouwerij, distilleerderij, brewpub en restaurant. “Standvastig! Dat zijn de Grollenaren. Zo vaste as Grolle is niet voor niks ons handelsmerk!”, lees je op het etiket. Dat verder gaat met: “Vraag dat maar aan de Spaanse veldheren van toen. De onneembare vesting werd uiteindelijk in 1627 toch bevrijd van het Spaanse juk, mede dankzij zwaar geschut! Stel je voor: een bulderend vierloops kanon en een vluchtende vijand en Grollenaren die lachend, trots en drinkend achterblijven! Vanzelfsprekend verdient deze heldendaad een prachtig bier: Zwaar Geschut. Een onnavolgbaar lekkere quadrupel! Zwaar en heftig, maar toch heerlijk doordrinkbaar. Een warm, bruin bier met een mooie touch van honing en caramel. Proost! Laot ‘t oe smaak’n!” Het bier wordt naar eigen zeggen 3x vergist: eerst in een open gistkuip, vervolgens op tank en tenslotte in de fles. Winnaar van een bronzen Dutch Beer Challenge 2019-medaille, een zilveren World Beer Award 2019 en een gouden European Beer Challenge 2019-medaille. Ideale schenktemperatuur: 16°C.



No Responses Yet to “Zwaar Geschut”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: