Patience For Eylenbosch Pale Ale Speciale

11apr21

Alc. 5,8%
Brouwerij De Ranke (Dottenijs) / Brouwerij Eylenbosch (Kobbegem)

Patience For Eylenbosch Pale Ale Speciale bierBeschrijving: Artisanaal Belgische pale ale, amber-blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gecentrifugeerd, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, roggemout, hop, suiker, gist, water.

Geproefd: Gemout en zacht floraal gehopt van geur. Niet volmondig. Gemout en “donker” van karakter (door de gebruikte rogge?), zacht van smaak, ook qua bitterheid. Zeer weinig fruitig in de verte en met een droge nasmaak, waarin subtiel gistesters op je tong waar te nemen zijn. Mist – wat mij betreft – enige frisheid. De beheerste bitterheid blijft wel héél lang hangen…

Weetje: Anno 2020 gelanceerd en als crowdfunding bedoeld om de Eylenbosch brouwerij nieuw leven in te blazen, op initiatief van Erik De Keersmaeker, studievriend Jeroen Lettens en jonge brouwer Klaas Vanderpoorten, die het bier (naar verluidt) zélf brouwt in de ketels van De Ranke. De bedoeling: zo snel mogelijk 1.500 hectoliter lambiek (gebrouwen bij De Troch) kunnen stockeren in 15 foeders, 100 pijpen en 100 tonnen van eikenhout ter (her)lancering van Eylenbosch Oude Kriek en Eylenbosch Oude Gueuze.No Responses Yet to “Patience For Eylenbosch Pale Ale Speciale”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: