Petrus Cherry & Chocolate Nitro Quad

22mrt21

Alc. 8,5%
Brouwerij De Brabandere (Bavikhove)

Petrus Cherry & Chocolate Nitro Quad bierBeschrijving: Belgische “nitro quadrupel” met krieken en chocolade, donker (fruit)bier van hoge gisting, met nagisting in de fles.

Ingrediënten: Gerstemout, krieken, hop, chocolade, gist, water.

Geproefd: Gemout van parfum, met een (zeer) zacht kersenaroma. Volmondig. Zoet(ig) van smaak, niet overdreven, maar met een behoorlijk “poepegatjes”-karakter (kersensnoep) en behoorlijk wat alcohol duidelijk merkbaar. Gemout van aard ook, met lichte hints van (melk)chocolade vanaf de afdronk. Zacht van smaak en romig in de mond, met een weinig plakkerige nasmaak.

Weetje: Als basisbier wordt de Petrus Nitro Quad gebruikt, die gebrouwen wordt met 6 verschillende moutsoorten, aangevuld met krieken en chocolade. Bij het bottelen wordt stikstof toegevoegd, te activeren door bij het uitschenken de fles loodrecht te houden en het bier krachtig in het midden van het glas te gieten. Ideale schenktemperatuur: 6-8°C. Winnaar van een zilveren World Beer Award 2019.



No Responses Yet to “Petrus Cherry & Chocolate Nitro Quad”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: