Boulevard Saison Brett

18nov20

Alc. 8,5%
Boulevard Brewing Company (Kansas City, USA) / Duvel Moortgat Corporation (Breendonk-Puurs)

Boulevard Saison Brett bierBeschrijving: Amerikaanse saison, sterk blond bier (12 EBC) van hoge gisting, dry-hopped, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Pale), tarwemout, cornflakes, (Amerikaanse) hop (Magnum, Bravo & Amarillo), verschillende gisten (o.a. brettanomyces), water.

Geproefd: Zacht aroma van brettanomyces, met een parfum van veld en akker, weliswaar fris in de neus. Niet heel volmondig (ondanks het aanwezige alcoholvolume). Zacht fruitig van smaak, met heel op het eind een kleine bittere toets (38 IBU) op de tong en wat (duidelijk niet spontane) brettanomyces aanwezig. Een tikkeltje nat hout en duidelijk saison-like van aard. Speciaal en toch erg toegankelijk van karakter, met een droge nasmaak.

Weetje: Men is voor dit bier vertrokken van de eigen Tank 7 Farmhouse Ale, die assertief dry-hopped werd en voorzien van een brettanomyces gist, waarna het bier 3 maanden extra rijping op fles meekreeg. Wordt jaarlijks in een ‘limited edition’-oplage geproduceerd en op de markt gezet.No Responses Yet to “Boulevard Saison Brett”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: