Whizz Kid

15nov20

Alc. 4,5%
Microbrouwerij Brussels Beer Project (Brussel)

Whizz Kid bierBeschrijving: Artisanaal Belgische Cappuccino Oatmilk Stout, zwart (session)bier (118 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Maris Otter, Caraamber, Cara Munich I & II, Pale Chocolate en Carafa type 2 & 3), havermout, havervlokken, hop (Equinox), cold brew koffie (Ethiopian Natural), havermelk (Oatly uit Zweden), gist, water.

Geproefd: Sterk gebrand van geur, met een parfum van straffe koffie en donkere mout. Niet volmondig. Met een meteen verdwijnende schuimkraag. Mooi van smaak, lekker gebrand en met een ‘sterke koffie’-karakter, moutbitter (15 IBU) en hints van noten in de mond, op de achtergrond bovendien met een fruitig en uiterst flauw zoetig accent. De nasmaak is droog en vrij neutraal uitvloeiend, zelfs behoorlijk waterig op het eind, al proef je toch ook een subtiel romige touch aan de finish. Had met iets meer body (en dus alcohol) langer overeind gebleven, gok ik, maar is dus zeker niet slecht.

Weetje: In februari 2020 gelanceerd, in samenwerking met de Brusselse MOK Coffee Roastery, die enkele huizen verder dan de brouwerij van Brussels Beer Project gevestigd zijn in de Antoine Dansaertstraat te Brussel. “We swap beer for coffee all the time and it got very natural to push it further by crafting this mouth watering cappu stout”, staat over de samenwerking op het etiket te lezen.



No Responses Yet to “Whizz Kid”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: