Saison Atacama

16okt20

Alc. 6%
Microbrouwerij Klaasbier (Halle) / Brasserie du Pays Noir (Charleroi)

Saison Atacama bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Speltmout (84%), Munich gerstemout, tarwe, (3 verschillende soorten) hop, Belle Saison gist, Chileens woestijnkruid uit de Atacama-woestijn, water.

Geproefd: Fris, granig én kruidig van aroma. Zeer weelderig schuimend, met veel CO2 aanwezig. Granig en kruidig van smaak, vrij uitgesproken, met een stevige bitterheid (30 IBU) die lang blijft hangen, al blijft het kruidige toch nog een pak langer nazinderen. De nasmaak is erg droog, het bier zeer uitgesproken en karaktervol.

Weetje: Gebrouwen sinds de zomer van 2019, in de ketels van Brasserie du Pays Noir (Charleroi), naar het recept van Klaasbier-brouwer Nicolas Vermeiren, die een opleiding genoot in CVO Elishout COOVI en het bier ontwikkelde in de nano-installatie bij zich thuis in de kelder. De naam verwijst naar de Atacama-woestijn in Chili, de droogste woestijn ter wereld, waar het gebruikte kruid groeit. Past qua foodpairing naar verluidt best bij lamsvlees. Ideale schenktemperatuur: 6-8°C. Het logo van Klaasbier geeft de dualiteit weer die de brouwer wil creëren met zijn bieren: enerzijds innoveren, anderzijds de Belgische biertraditie eren. Verschillende smaken samenbrengen en bier een volwaardige plaats laten innemen in de gastronomie zijn nog 2 missies van deze brouwer. Enne… “Klaasje teveel op, laat je rijden”, adviseert het etiket. De figuur daarop is trouwens ‘El Gigante de Atacama’, de bekendste en grootste geoglief in de gelijknamige woestijn.No Responses Yet to “Saison Atacama”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: