Budweiser Budvar B: Original

13okt20

Alc. 5%
Budějovický Budvar (České Budějovice, Tsjechië)

Budweiser Budvar B: Original bierBeschrijving: Tsjechische lager (pils), blond bier van lage gisting, gefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, Saaz hopbellen, gist, water.

Geproefd: Subtiel fruitig, maar vooral pils-like gemout van geur, met een vleugje hop in de verte. Niet volmondig, zacht in de mond. Zéér zacht van smaak, gemout en flauw zoetig, amper bitter (32 IBU) ook en met een weinig fruitige nasmaak, die nog steeds zoetig-bitter-gemout van aard is. Mist wat karakter, wat mij betreft, maar is daarom geen slechte doordrinker, alleen al omdat er toch een aardig tikkeltje mout en wat hoppige toetsen blijven hangen in je mond. (Zacht betekent hier dus niet smaakloos.)

Weetje: Gebrouwen sinds 1265. De naam verwijst naar de Duitse naam van de stad: Budweis (České Budějovice), dus simpelweg “afkomstig uit Budweis”, Budweiser. Het lageren van dit bier duurt precies 72 dagen. De brouwerij was gedurende een bepaalde tijd de hofbrouwerij voor de keizer van het Heilige Roomse Rijk. De brouwerij is nog steeds eigendom van de staat. Sinds het merknaamgeschil met Anheuser-Bush (AB-Inbev) – die ook een Budweiser in portefeuille hebben – werd een overeenkomst bereikt om hun merknamen aan te passen in de thuismarkt van de andere partij. In die landen heten de bieren Czechvar (Budějovický Budvar) of Bud (AB-Inbev). Ideale schenktemperatuur: 5°C. Past qua foodpairing naar verluidt best bij wienerschnitzel en Nasi Goreng.



No Responses Yet to “Budweiser Budvar B: Original”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: