Imperial Donkey

22sep20

Als. 8,8%
Brasserie de la Senne (Brussel) / Bellwoods Brewery (Toronto, Canada)

Imperial Donkey bierBeschrijving: Ambachtelijke Belgisch-Canadese “barrel-aged English-type Imperial Stout”, zwart bier van gemengde gisting, houtgerijpt, hergist in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwemout, hop, gistbare suiker, gist, water.

Geproefd: Aroma’s van rode vruchten in de neus, met een klein zurig parfum en zeer in de verte de geur van donkere mout. Niet heel volmondig, ondanks het alcoholvolume. Fris, zacht zurig en rood fruitig eerst in de mond, met vervolgens een donkere en gebrande moutsmaak, zacht en mooi in evenwicht met tegelijk ook een zoetige toets. De nasmaak is droog, maar zoet-zurig en met een kleine houttoets. Doet – wat mij betreft – aan een karaktervolle Rodenbach Vintage denken, weliswaar met een zachte chocoladetoets en flauw wat koffie als extra”s in de mond. Lekker!

Weetje: Gebrouwen op 11 september 2017 te Brussel, samen met de bevriende collega’s van de Canadese Bellwoods Brewery, geïnspireerd op de Engelse stouts uit de jaren 1850 en gedurende meer dan een jaar gerijpt op oude wijnvaten.

Advertentie


No Responses Yet to “Imperial Donkey”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: