Irascible The Flamingo

11aug20

Alc. 7%
Yeastie Boys (Wellington, Nieuw-Zeeland) / Urbanaut Brewing (Auckland, Nieuw-Zeeland)

Irascible The Flamingo bierBeschrijving: Artisanaal Nieuw-Zeelandse Kveik IPA, amber-blond bier van hoge gisting, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Pilsner, Vienna & zuurmout), hop (Amarillo, Waimea, Mandarina Bavaria, Kohatu & Nelson Sauvin), rozenbottel, Kveik gist, water.

Geproefd: Lekker floraal en tropisch fruitig van aroma, met een zacht geharst parfum op de achtergrond. Volmondig en romig in de mond. Wat een smaakexplosie! Fruitig vooral, tropisch en sinaasappel van aard, met florale hints bovendien. Zacht zoetig, maar ook met een mooie bitterheid in de verte aanwezig. Sinaaszeste-bitter en (mandarijntjes, perzik) fruitig van karakter, met tenslotte een aangenaam, best droge nasmaak. Lekker.  😛

Weetje: Hoewel de makers dit bier als een “Belgian IPA” beschrijven, werd bij het brouwen gebruik gemaakt van Kveik gist. Deze familie van gisten kent zijn oorsprong in het zuiden en het westen van Noorwegen en kan het simpelste van al omschreven worden als “een niet gezuiverde Noorse boerengist”, aldus het internet. Kenmerkend voor Kveik gist: ze bestaat altijd uit meerdere stammen, werkt zeer snel, is niet-phenolisch, heeft een hoge alcohol tolerantie, vlokt sterk uit en heeft een hoge vergistingsgraad. Dit bier is bovendien “vegan friendly”, aldus het etiket. Uitsluitend in blik verkrijgbaar.

Advertentie


No Responses Yet to “Irascible The Flamingo”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: