Victorius 100

27jan20

Alc. 5,8%
Brouwerij 4 Pajot (Vlezenbeek)

Victorius 100 bierBeschrijving: Ambachtelijk Belgisch (“zilver”) blond 3-granenbier (6 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, rogge, (gedroogde en vermalen) moringabladeren, hop, gist, water.

Geproefd: Aroma van tarwe, maar vooral iets groen in de geur dat aan natte varens en brandnetel doet denken. Niet volmondig. Gemout van smaak eerst, meteen gevolgd door een mooie (hop)bitterheid (28 IBU) én iets vreemd groen “kruidig” dat weliswaar niet stoort maar wat je moeilijk (meteen) kan thuisbrengen. Doet een beetje aan thee, brandnetel en/of kervel denken. Je proeft ook een kleine citrus(zeste) toets en wordt duidelijk enkele fruitige gistesters op je tong gewaar. De bitterheid blijft mooi hangen en de nasmaak is vrij droog, al zit er toch ook duidelijk een zoetig accent op de achtergrond. Enkele tellen na elke slok prikkeltje je tong tenslotte. Erg bijzonder…

Weetje: In 2020 gelanceerd en gebrouwen op vraag van de familie van Victor C. Boin, precies 100 jaar nadat deze tijdens de Olympische Spelen in Antwerpen (1920) als allereerste ooit de Olympische eed mocht afleggen in naam van alle aanwezige atleten. Eerder werd in zijn naam ook al een Victorius Gouden Bier gelanceerd en het is de bedoeling om in totaal 3 Victorius-bieren te maken, evenveel als Victor deelnam aan de Olympische Spelen (1908, 1912 en 1920), waar hij in 3 verschillende disciplines precies 3 medailles behaalde, in het schermen (1) en in waterpolo (2). De Moringa Oleifera is trouwens een tropische plant, ook bekend als de ‘wonderboom’, die naar verluidt een hoge voedingswaarde én medicinale eigenschappen bezit.No Responses Yet to “Victorius 100”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: