Gouden Carolus Indulgence 2019 – Mbingu Gold

14jan20

Alc. 9%
Brouwerij Het Anker (Mechelen)

Gouden Carolus Indulgence 2019 Mbingu Gold bierBeschrijving: Belgisch blond speciaalbier (23 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, Belgische hop, Criollo cacaobonen, gist, water.

Geproefd: Zeer kruidig van neus – “doet aan cannabis denken”, volgens een mede-proever – met een ietwat “donker” parfum. Volmondig. Zacht kruidig van smaak, met accenten van noten en een zeer kleine geroosterde hints. Flauw bitter (15 IBU) en met een erg klein chocolade-gehalte, ietwat grassig en zoetig van karakter ook. Kortom: een bijzonder en speciaal bier zoals je er waarschijnlijk nog geen geproefd hebt.

Weetje: ‘Indulgence’ is Engels voor ‘bron van vermaak, genot en verwennerij’, verwijzend naar een serie gelimiteerde bieren die jaarlijks met wisselende inhoud worden uitgebracht onder de Gouden Carolus-noemer, voor het eerst in 2015 uitgebracht. Voor deze 2019-editie is Het Anker de uitdaging aan gegaan om een bier te brouwen dat wordt verrijkt met hele cacaobonen, op brouw-technisch gebied een zeer moeilijke opdracht, aangezien cacaobonen van nature heel wat oliën en vetten bevatten, die zorgen dat de schuimkraag al snel inzakt. De Criollo cacaobonen zijn afkomstig uit het Tanzaniaans dorpje Mbingu (Swahili voor ‘hemel) en werden licht geroosterd door cacaobrander Mario Vandeneede (Chocolatoa). Ideale schenktemperatuur: 5-7°C. De minimale houdbaarheid van dit bier bedraagt 2 jaar.No Responses Yet to “Gouden Carolus Indulgence 2019 – Mbingu Gold”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: