Kerel Beach Cabana Lager

13jan20

Alc. 5,5%
VBDCK Brewery (Temse)

Kerel Beach Cabana Lager bierBeschrijving: Artisanaal Belgische pils, blond (fruit)bier van lage gisting, niet gepasteuriseerd.

Ingrediënten: Gerstemout, mango, hop, gist, water.

Geproefd: Fris en gemout van geur, vrij typisch voor een pils, weliswaar zacht en niet heel uitgesproken. Niet volmondig. Erg zacht van smaak, zacht bitter eerst (12 IBU), met dan een gemoutheid en vervolgens zachte fruitigheid, uitvloeiend in een eerder vlakke nasmaak, die droog is maar waar ook een soort zoetigheid in verscholen zit – ik vermoed van de mango? – waar ik persoonlijk niet erg van hou.

Weetje: “Beer by and for independent drinkers”, aldus het etiket, waarop ook “Super fly”“Endless summer”, “Chill” en “Nude Beach Blonde” als beschrijvingen van het bier te lezen staan. Van einde 19de eeuw tot 1966 was de familiale Verbeeck-Back Brewery een erg geliefde onafhankelijke brouwerij. Sinds 2015 werd deze nieuw leven in geblazen door de familie De Cock, met de nieuwe Verbeeck-Back-De Cock (VBDCK) Brewery en een hele reeks Kerel-bieren tot gevolg. Bovenstaand bier werd anno 2019 gebrouwen als ‘limited edition’.No Responses Yet to “Kerel Beach Cabana Lager”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: