Triporteur Basta

27nov19

Alc. 4,6%
BOM Brewery (Roeselare) / Brouwerij Anders! (Halen)

Triporteur Basta bierBeschrijving: Belgische ‘Italian Pasta Ale’, amber-blonde IPA, bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwemout, pasta, Torpedino tomaten(saus), extra vierge olijfolie (Cuzziol Olio Extra Vergine Di Olivia), hop, gist, water.

Geproefd: Zuiders fruitig gehopt parfum, met een ietwat granige geur op de achtergrond. Niet volmondig, veel CO2. Eerst fruitig en fris van smaak, meteen gevolgd door een behoorlijk intense bitterheid die wrang van aard is en waardoor je mondvolledig droog trekt. Is net iets té bitter, vind ik zelf. De nasmaak is gehopt en Zuiders, fris fruitig van aard in de verte, met op de voorgrond vooral het “donkere” karakter dat overheerst. Mist – wat mij betreft – (door)drinkbaarheid.

Weetje: Gelanceerd op 14 februari 2018 (in het Italiaanse Rimini) en is het 10de bier dat BOM Brewery op de markt heeft gebracht. De pasta werd door moutbakker Bert Van Hecke samen met de mout verwerkt, terwijl de tomatensaus en de olijfolie de kweekbasis voor de gisten vormden. Het idee voor deze Basta ontstond naar verluidt aan tafel tijdens een diner met een Italiaanse importeur in Sicilië. Ideale schenktemperatuur: 5-8°C.No Responses Yet to “Triporteur Basta”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: