4 Pajot Kriek

31okt19

Alc. 5,5%
Brouwerij 4 Pajot (Vlezenbeek)

4 Pajot Kriek bierBeschrijving: Kriekenlambiek, artisanaal Belgisch fruitbier (kriek) op basis van lambiek, roodkleurig bier van spontane gisting, hergist op fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, (25%) verse Schaarbeekse krieken, overjaarse hop, water.

Geproefd: (In augustus 2019 geproefd) Lekker fruitig aroma van krieken, met een klein Brettanomyces-parfum op de achtergrond. Niet volmondig. Fijn zurig van smaak, met een volle kriekensmaak, die weliswaar kleiner wordt naar de afdronk toe, echter steeds lekker en rood fruitig, met een zachte aanwezigheid van spontane gisting en een ietwat zoetige nasmaak, die vrij typisch is voor dit soort fruitbieren.

Weetje: Anno 2017 gebrouwen met (donkere!) mouten doch voor de rest volledig volgens de regels van de kunst spontaan vergist, gebruik makend van een open koelschip. Weliswaar nadien niet op hout gezet om verder te rijpen, wel in een plastic gistvat bewaard, want met als doel om het houten vat regelmatig te kunnen bijvullen na het verdwijnen van het engelendeel. Later werd een deel van deze lambiek gebruikt om een kleine hoeveelheid 4 Pajot Kriek te maken, als experiment, met verse Schaarbeekse krieken. Niet commercieel op de markt gebracht.No Responses Yet to “4 Pajot Kriek”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: