Pikaflor

24okt19

Alc. 6,3%
Microbrouwerij De Backer (Wetteren)

Pikaflor bierBeschrijving: Ambachtelijk Belgisch blond tarwebier (10 EBC) van hoge gisting, met hergisting op fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Pilsmout, Vienna & Cara 20), tarwemout, Poperingse hop (Magnum & Golding), gemberwortel, korianderzaad, Gentse gist (WB-06), water.

Geproefd: Speciaal fruitig en floraal van geur, met een licht kruidig parfum. Niet volmondig. Erg droog in de mond, fruitig-floraal van karakter, met een zachte bitterheid (30 IBU) en een uniek kruidig accent op het eind, met een droge nasmaak. Dorstlessend van aard.

Weetje: Brouwer Steffen De Backer is sinds de zomer van 2019 actief en gebruikt louter 100% Belgische grondstoffen (mout, hop en gist). Pikaflor is zijn eerste (commercieel verdeeld) bier, wat Zuid-Amerikaans is voor kolibrie, het eerste vogeltje dat hij op een maandenlange reis door Zuid-Amerika zag en tevens zijn favoriete diertje. Eenmaal terug van die reis gaf hij zijn vaste job als projectleider bij een restauratiebedrijf op en begon hij z’n eigen brouwerij, geïnstalleerd in de watermolen aan de Molenbeek in Massemen (Wetteren).No Responses Yet to “Pikaflor”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: