Kirin Ichiban

10okt19

Alc. 5%
Kirin Brewery Company (Tokio, Japan)

Kirin Ichiban bierBeschrijving: Japanse pils, blond bier van lage gisting, gefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, (Europese) hop, gist, water.

Geproefd: Gemout van geur, met een typisch pils-aroma en een fris florale toets ook in de neus. Niet volmondig. Met een typische pils-smaak ook, ietwat floraal en fruitig van karakter, met tevens een mooie maar zachte bitterheid (18 IBU) en een kleine peperprikkeling op de tong in de nasmaak, die droog is. Geen slechte pils, vind ik zelf.

Weetje: Het Japanse Kirin laat dit bier onder licentie in Europa brouwen bij Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan (Freising, Duitsland). Gebrouwen volgens het ‘first press’-principe, om een optimale smaak uit de ingrediënten te krijgen. (Zie de animatie hieronder.) Ideale schenktemperatuur: 5°C.

Kirin's 'first press'-principe



No Responses Yet to “Kirin Ichiban”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: