4 Pajot lambiek

04okt19

Alc. 5%
Brouwerij 4 Pajot (Vlezenbeek)

4 Pajot lambiek bierBeschrijving: Lambiek, artisanaal Belgisch blond bier van spontane gisting, hergist op fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, overjaarse hop, water.

Geproefd: (In augustus 2019 geproefd) Behoorlijk gemout van geur, met een zacht snuifje brettanomyces in de neus. Plat en weinig volmondig. Zeer zacht van smaak, een tikkeltje gerookt van aard en met een flauw brettanomyces karakter. Niet complex (want niet op hout gerijpt!) maar zeker niet slecht en absoluut dorstlessend van aard.

Weetje: Anno 2017 gebrouwen met (donkere!) mouten doch voor de rest volledig volgens de regels van de kunst spontaan vergist, gebruik makend van een open koelschip. Weliswaar nadien niet op hout gezet om verder te rijpen, wel in een plastic gistvat bewaard, want met als doel om het houten vat regelmatig te kunnen bijvullen na het verdwijnen van het engelendeel. Later een deel hiervan op fles gezet en spontaan laten vergisten op fles én gebruikt om een kleine hoeveelheid 4 Pajot Kriek mee te maken, als experiment. Niet commercieel op de markt gebracht.No Responses Yet to “4 Pajot lambiek”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: