Victorius Gouden Bier

21aug19

Alc. 7,5%
Brouwerij 4 Pajot (Vlezenbeek)

Victorius Gouden BierBeschrijving: Ambachtelijk Belgisch blond 3-granenbier (6 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, rogge, tarwe, 2 bitterhoppen (Columbus en Challenger), 3 aromahoppen, gist, water.

Geproefd: Fris van geur, met vooral een gemout parfum in de neus. Volmondig en behoorlijk tripellike, fruitig van aard, met een zacht zoetige alcoholtoets en ook de gebruikte granen (rogge, tarwe) duidelijk aanwezig in de mond. De afdronk is tevens zacht bitter (30 IBU) van smaak, mooi in harmonie. De nasmaak is weinig plakkerig en een tikkeltje kruidig, prikkelend op de tong.

Weetje: Ontwikkeld in 2018 en officieel gelanceerd in 2019, ter ere van Victor C. Boin – Belgisch Olympisch atleet, vliegenier, journalist, mecenas en humanist (1886 -1974) – op vraag van zijn familie, 98-99 jaar nadat hij als eerste atleet ooit in de sportgeschiedenis de Olympische Eed afgelegd heeft tijdens de Olympische spelen te Antwerpen in 1920. Er zijn met dit bier ook droge worsten (van Hof Te Berchemveld) en een kaas (van Beverse Kaasmakerij) vervaardigd. In 2020 werd vervolgens ook de Victorius 100 gelanceerd, precies 100 jaar na Boins eedaflegging. Het plan is om in totaal 3 Victorius-bieren te maken, evenveel als Victor deelnam aan de Olympische Spelen (1908, 1912 en 1920), waar hij in 3 verschillende disciplines precies 3 medailles behaalde, in het schermen (1) en in waterpolo (2).No Responses Yet to “Victorius Gouden Bier”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: