Aeolus & Morpheus

20mei19

Alc. 10%
Microbrouwerij Alvinne (Moen) / Brouwerij De Molen (Bodegraven, Nederland)

Aeolus & Morpheus bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch/Nederlandse (funky imperial) stout, zwart bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, Morpheus gist, suiker, water.

Geproefd: Donker gemout en zwaar gebrand – zelfs verbrand – van geur, met hints van koffiegruis  en chocolade in de neus, maar tegelijk ook een zurig parfum van melk en groene appel. Zeer bizar en iets dat wringt, wat mij betreft. Volmondig. Met slechts heel weinig CO2. Zeer donker en gebrand (koffie) van smaak, met tegelijk een rood fruitige (framboos, krieken…) zurigheid aanwezig, die alles – wat mij betreft – verschrikkelijk laat vloeken met elkaar. Tegelijk zit er op de achtergrond ook een kleine zoetigheid verscholen. Intens en uitgesproken donker moutbitter, maar geheel niet in balans (vind ik), doch met een erg droge nasmaak toch.

Weetje: Anno 2018 bij brouwerij Alvinne gebrouwen, in samenwerking met de Nederlandse brouwerij De Molen, voor het Borefts Beer Festival 2018 in Bodegraven. Naar verluidt werd een recept van De Molen gebruikt met 9 ingrediënten, waaraan een 10de element – lees: Morpheus gist – werd toegevoegd, voor een ‘funky’ toets. Ideale schenktemperatuur: 6-8°C.No Responses Yet to “Aeolus & Morpheus”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: