Paasij

16apr19

Alc. 7%
Brouwerij ’t IJ (Amsterdam, Nederland)

Beschrijving: Nederlands voorjaarsbier, blonde lentebock (maibock) van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, korianderzaad, zoethout, gist, water

Geproefd: Fel fruitig parfum met hints van zoete sinaas en koriander in de neus, citrusfris van geur. Volmondig. Zacht (karamel & zoethout) zoetig van smaak eerst, sterk gekruid (koriander!) en met een citrus (sinaas) zeste bitterheid die sterker wordt naar de nasmaak, die best droog is.

Weetje: Wordt enkel tijdens het vroege voorjaar gebrouwen, “om de lente in te luiden” aldus het etiket, dus de rest van het jaar niet (meer) beschikbaar. Ideale schenktemperatuur: 8-10°C. Past qua foodpairing naar verluidt best bij salades, kip en gevogelte, vette en/of witte vis, jonge en romige kazen.

Advertenties


No Responses Yet to “Paasij”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: