Den Halse Tuimelaar

13jul18

Alc. 8%
Biercompagnie De Feyter (Halle Zoersel) / Brouwerij Pirlot (Zandhoven)

Den Halse Tuimelaar bierBeschrijving: Artisanaal Belgische tripel, goudblond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, gist, water.

Geproefd: Vrij fruitig (perzik, abrikoos) in de neus, gemout aan de basis, met een erg typisch parfum voor een tripel. Volmondig. Zacht van smaak, typisch tripel fruitig (perzik, abrikoos) van aard, met slechts een flauwe bitterheid aanwezig, die in de nasmaak pas naar voren komt en ietwat kruidig blijft hangen op de tong, in harmonie met de nodige (rijpe banaan, fruitige) gistesters. Een bier dat veel mensen zal kunnen bekoren.

Weetje: Toen zijn 91-jarige tante Ria Peeters kwam aandragen met een oud perkamenten boekje uit 1822 met daarin het recept van Den Halse Tuimelaar, besloot Patrick De Feyter om in de voetsporen van zijn (over)grootvader te stappen en brouwer te worden. Aldus kwam het bier anno 2014 terug op de markt, dat zijn oorsprong naar verluidt reeds in 1581 zou kennen en dat anno 1850 gebrouwen werd in de oude brouwerij Sint-Martinus (Halle Zoersel). “Met respect voor wat het was, nu terug in ’t glas”, aldus het etiket, dat tevens spreekt van een “historisch streekbier volgens oud recept. De pittige naam verwijst naar de kracht en regio van het bier.”

Advertenties


No Responses Yet to “Den Halse Tuimelaar”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: