888 Tripel Eight

29jun18

Alc. 8,8%
Brouwerij Anders! (Halen)

888 Tripel Eight bierBeschrijving: Belgische tripel, blond single hop bier van hoge gisting, dryhopped, met nagisting in de fles.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwemout, één enkele hop, Belgische gist, water.

Geproefd: Uitgesproken (rijp) fruitig (banaan, exotisch) van geur, met een fijn gehopt aroma. Volmondig. Zeer toegankelijk doch mooi uitgesproken, alcohol zoetig van smaak zonder overdreven te zijn, overheersend fruitig (rijpe banaan, abrikoos, perzik, citrus), amper bitter en met een zacht (groen) kruidig gehopt karakter. Erg tripel-like met weliswaar stevig exotische toetsen aanwezig. Met een best droge nasmaak.

Weetje: Gelanceerd op 18 april 2018, als 2de bier – na François Grand Cru – en gezamenlijk project van VTM-journalist Patrick Van Gompel, sommelier François Huysmans, ondernemer Peter Larose en de Antwerpse scheepvaartmaatschappij Conti7, verenigd in het bedrijf Expert Beers. Bedoeling is met dit bier de Chinese markt te veroveren, vandaar de naam: 8 is een geluksgetal in de Chinese cultuur, 888 wordt er beschouwd als het symbool van rijkdom en voorspoed voor duizend jaren. Een 8 lijkt bovendien op het symbool voor oneindigheid en op een knoop, wat een succesvolle unie symboliseert. Tenslotte is de gele kleur in China tevens een gelukskleur, het middelpunt van alles. “The Taste of Happiness”, aldus het etiket, dat een ontwerp is van Karel Sas, decennia lang Art Director bij Janssen Pharmaceutica.



No Responses Yet to “888 Tripel Eight”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: