Ambras

21jun18

Alc. 6,5%
Bierfirma Flawaal (Hoegaarden) / Brasserie de Jandrain-Jandrenouille (Jandrin-Jandrenouille)

Ambras bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch blond speciaalbier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, Palisade hop (uit de Yakima Valley in de staat Washington, USA), gist, water.

Geproefd: Sterk gemout van geur, met een tikkeltje DMS (Dimethylsulfide of “gekookte groenten”) in de neus en een zéér zacht kruidig parfum. Gemout en zacht fruitig van smaak, met duidelijke gistesters (rijpe banaan, abrikoos, perzik) op de voorgrond en eerder zoetig dan bitter in de mond, fijn kruidig van aard en met een weinig plakkerige nasmaak, erg toegankelijk.

Weetje: “Belgisch bier van Nodevoorde”, aldus het etiket. Sinds 2016 gebrouwen in opdracht van Filip Millet, geboren en getogen te Hoegaarden doch sinds 2004 inwoner van het Waalse Noduwez. Is het resultaat van een midlifecrisis, in samenwerking met Bierolade van Zytholoog Werner Callebaut. “Ambras” is Nederlands voor ruzie en afkomstig van het Franse “embarras”, wat moeilijkheid of hinder betekent. Nederlandstalige spreken het uit als “Ambrasse”, wat door Franstaligen verkeerdelijk kan geïnterpreteerd worden als omhelzing (van “Embrasse”). Filip wil met de naam op een ludieke manier aangeven dat wij Vlamingen en Walen soms de dingen anders interpreteren, maar dat we toch allemaal Belgen zijn en los van elk politiek debat bewijzen perfect te kunnen samen leven. Het bier wordt naar verluidt op een vrij lage temperatuur vergist om de gist te dwingen zoveel mogelijk esthers vrij te geven.

Advertenties


No Responses Yet to “Ambras”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: