Hopus Primeur 2018

25mei18

Alc. 8,3%
Brasserie Lefebvre (Quenast)

Hopus Primeur 2018 bierBeschrijving: Belgisch lentebier, vers gehopt blond bier van hoge gisting, dry-hopped, met nagisting in de fles, gecentrifugeerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, 6 verschillende hopsoorten, suiker, gist, water.

Geproefd: Groen gehopt van geur, met een kruidige neus en een zeer licht citrusparfum op de achtergrond. Volmondig, met best veel CO2 aanwezig en een eerder romig mondgevoel. Eerst heel zacht van smaak, met een vleugje zoetigheid en wat citrus in de mond, gevolgd door een flink bittere en uitgesproken gehopte smaak, met een kruidig karakter en een fijn pepertje prikkelend op de tong. Complex en met florale hints, stevig bitter tot in de verre nasmaak, al valt hier toch ook weer enige zoetigheid te bespeuren, in harmonie met de typische Lefebvre-toetsen.

Weetje: In beperkte oplage gebrouwen met primeurhop van januari tot april 2018, vrijgegeven op 21 maart, tot 30 juni beschikbaar, of zolang de voorraad strekt. Aan de klassieke Hopus wordt een 6de (in dit geval Amerikaanse) hopsoort toegevoegd door middel van dry-hopping. Ideale schenktemperatuur: 4-6°C. En als wist-je-datje op het etiket: de top 5 van hopproducerende landen: 1) Duitsland, 2) USA, 3) Ethiopië, 4) China en 5) Tjechië.No Responses Yet to “Hopus Primeur 2018”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: